Local Gun, visar sin otroliga trädgård i Hyssna, marks kommun med konceptet Meet the Locals
Trädgårdskonst. Besök en underbar privat trädgård i Hyssna, Markskommun med konceptet Meet the Locals.
Trädgårdskonst. Besök en underbar privat trädgård i Hyssna, Markskommun med konceptet Meet the Locals.
Trädgårdsmöbel, Besök en underbar privat trädgård i Hyssna, Markskommun med konceptet Meet the Locals.
Trädgårdsblommor och krukor. Trädgårdskonst. Besök en underbar privat trädgård i Hyssna, Markskommun med konceptet Meet the Locals.

Tretton träd på 50 kvm, här välkomnar Gun dig.

  • Erbjuds på Engelska, Svenska
  • Hyssna
Jag älskar min lilla trädgård på 50 kvm. Många tänker att med sådan liten yta kan man inte skapa en ordentlig trädgård. Men det har varit min utmaning och glädje att skapa en "riktig" trädgård på liten yta. Här finns växter från hela världen. Har tagit med mig frön från mina resor från Makedonien, som nu växer och frodas på min lilla täppa. Här finns också rosor, blåregn, tulpanträd, och rhododendron med mera. På min lilla yta trivs tolv träd och arton buskar. Inget är för stort eller för litet på mina 50 kvm. Det finns alltid en plats eller så skapar jag en så varje växt får den plats den förtjänar. Vill bjuda in dig så du också kan inspireras av vad du kan skapa i din egen lilla täppa. Att få vara ute i sin trädgård och plantera ger sådan livsglädje och det vill jag dela med av. Jag har blivit intresserad av bokashi, en japansk metod för matkompostering. Visar gärna hur enkelt det kan vara att skapa sin egen matkompostering. Kom och inspireras av möjligheterna med en liten trädgård. Välkomna / Gun

Om din värd, Gun

Jag är en kreativ pensionär som haft ett trädgårdsintresse sedan jag var barn. Då följde jag med min morfar som hade koloni där Östra Sjukhuset i Göteborg nu ligger. Har i fyrtio år haft en 3000 kvm stor trädgård men sedan fem år bytt till en på 50 kvm. Det var en stor utmaning men är så glad över min stora trädgård på liten yta. Konst och kreativitet är viktigt i mitt liv. Älskar att jobba med järn, betong och vackra grenar. Gammalt blir nytt. Mycket av konsten jag har gjort hittar du i min trädgård. När jag tar en paus från trädgården är det vandring som lockar mig. Har återkommit flera år till Makedonien och Sloveniens berg. Men tycker också mycket om vandringslederna som finns i mina trakter, Marks kommun.

Vem är detta för?

Alla som är trädgårdsintresserade. För er som har en liten radhusträdgård har jag mycket inspiration att dela med mig av. Det tar ungefär en timme att gå igenom trädgården.

När?

Generellt alla dagar

Var?

Med bussen tar det ca 1 timma. från Göteborg. Jag möter upp på busshållplatsen Hyssna Handel. Med bilen tar det cirka 40 minuter beroende på var i Göteborg man startar.

Planera din resa med Västtrafik

Pris

Gratis

Talade språk

Svenska och lite engelska. Välkomnar gärna utländska besökare men min engelska är begränsad. Men under mina 50 år i Makedonien har jag lärt mig att tala med händer och fötter :)

Tips från Locals

Guns tips på upplevelser när du besöker Hyssna.

Läs också mera om spännande tips i området runt Hyssna på Marks kommuns egna hemsida.

Recensioner