Meet the Locals familjen på ön Lyr
Grilla sardiner
färja till Lyr
Discover the island Lyr on the West Coast of Sweden. Meet the garden family. www.meetthelocals.com

Familjen D’Arcys Trädgård, på skärgårdsön LYR

  • Erbjuds på Engelska, Svenska
  • Lyr-äng
Vi erbjuder fika i vacker skärgårdsmiljö, visning av trädgården och fina promenadstråk på ön. Och så vill vi förstås träffa er! Vår trädgård ligger vid havet, omgiven av klippor. I det vindutsatta, men varma läget har vi sedan 2017 drivit upp en del intressanta träd, buskar och växter. Familjen kom till platsen strax efter kriget och har satt sin prägel på omgivningarna. Huset är ett sommarhus byggt på 60-talet, efterhand utbyggt för att göra plats åt många under somrarna. Det är mycket vatten i trädgården då den är belägen i en snäv dal, detta har vi tagit vara på genom att anlägga damm & sumpzoner för vackra men törstiga växter. Närliggande bronsåldersrösen på klipphöjderna bjuder på fin utsikt över havet och det bergiga bohuslänska landskapet, en mosaik av ljung, en, lavar och mossa. Vår trädgård är under uppbyggnad, men har ett något engelskt romantiskt tema, som vi försöker utveckla. Då tre femtedelar av familjen har djupa sakkunskaper och dessutom ett viss mått av experimentlusta så är detta givande. Vi önskar inspirera andra att utnyttja den egna platsens möjligheter och material för att skapa sin trädgård. Vi tänker att tillsammans med oss tar det ca 2-3 timmar. Men vill ni stanna längre på Lyr så rekommenderar vi att äta på fantastiska Bryggvingen www.bryggvingen.se och vill ni övernatta har Bryggvingen olika typer av förslag. Välkomna!

Om din värd, Jan Krister

Vår familj består av Jan (sjöman), Mai (trädgård), Lo (trädgård), Kim (arborist), Anton (ljudtekniker), Morgaine (pilfläterska,11 år), Luna (ikebana, 7 år), Ragna (1/2 år) och Pip Larsson, Petite & Lakrits (Katter). Alla vuxna har många järn i elden, är nyfikna med breda särintressen inom musik, konst och hantverk i varierande grad. För oss så är Meet the Locals-upplägget intressant eftersom det låter så spännande och roligt! Vi ser fram emot att möta människor som vill träffa oss i vår trädgård på skärgårdsön Lyr.

Vem är detta för?

Familjer eller enskilda från Utlandet/Sverige, som vill dela en stund med oss. Trädgårdsintresse är bra men inget absolut nödvändigt, då det också finns annat att uppleva på platsen.

När?

Helger Maj-Augusti

Var?

80 km norr om Göteborg finns ön Lyr. Till ön tar man först bil till Lyresten och sen linfärja till Lyr (avgiftsfri), Följ huvudvägen tvärs över ön ca 3 km(mot Äng). Parkera på stor parkering strax till vänster. Vi hämtar upp, lotsar er vidare eller så promenerar ni ca 1500 meter på en vacker liten väg till oss. Det går också att ta sig till Lyresten från Göteborg med Buss/Tåg till Stenungsund, Buss till Varekil, Buss till Lyresten. Ta linfärjan över sundet. Vi hämtar då upp vid färjeläget på Lyr.

Planera din resa med Västtrafik

Pris

Gratis

Talade språk

Alla talar flytande svenska och engelska.

Tips från Locals

Familjen D’Arcys tips på upplevelser när du besöker Lyr.

  • Huseby leden i Ellös.
  • Sedan finns ju Mollesund med anor som fiskesamhälle som går tillbaka till iallafall 1500 talet. Klart sevärt med en promenad runt byn.

Läs också mera om spännande tips i området runt Lyr, på Orusts egna hemsida.

Recensioner