Fler delningsinitiativ

Det finns många fler initiativ inom delningsekonomin förutom Meet the Locals. Vi delar några av dem här.

Åk med

Samåkning är inte bara snällt mot plånboken och miljön, det kan också ge dig någon att småprata med längs vägen. Visst kan det vara lite trixigt att hitta någon att åka med, men forum som Skjutsgruppen är till stor hjälp när du vill ta dig från A till B.

Ät hos

Vill du komma nära vardagen i Västsverige, möta nya människor, kulturer och smaker? Middagsklubb, underground-restaurang eller bjudning. Kärt barn har många namn, men går ut på att träffa nya människor och ha en trevlig stund vid middagen.

Bo hos

Har du tröttnat på hotell och önskar dig ett mer personligt boendealternativ på nästa resa? Varför inte testa att boka rum, lägenhet eller hus via exempelvis Airbnb? Du kommer nära vardagslivet och bor i ett vanligt bostadsområdet bland vanliga människor. Kanske hittar du till och med en personlig guide eller vän i din värd.

A woman carefully blows out the candle in a bedroom while her guest sleeps

Smarta Kartan

Här hittar du alla delningsinitiativ som finns i Göteborg. Här hitta du saker att hyra, byta, låna, dela, ge/få i Göteborg. Här finns bland annat fruktlundar, leksaksbibliotek, fritidsbanker och cykelkök.

www.smartakartan.se