Inger delar med sig av sin odlingsglädje. Hon odla grönsaker, blommor och sin egen kofta.

  • Nordvästra Tjörn
Hälsa på och prata om odling i Ingers odling på Tjörn. I en lugn glänta skyddad från västanvinden ”odlar jag jorden”, säger Inger och hon skördar så mycket grönsaker, snittblommor och bomull hon kan på 200 kvm friland och i en ouppvärmd växthustunnel om 180kvm. Hennes ledord är: Jorden är till för växternas rötter inte människans fötter. Hållbart är viktigt på så många sätt.- För naturen, människan, djuren, insekterna och inte minst för kommande generationer. Mångfald gynnar alla. Arbeta med, inte mot. Lyssna på och följ naturen. Under en timmes tid går ni runt i odlingen med Inger och tittar på och samtalar kring allt som växter just nu. Hon delar gärna med sig av tips och trix kring hur hon gör. Ni avslutar med en enklare fika och pratar ännu mer odling.

Om din värd, Inger

Jag är en kvinna i mina bästa år (femtio), som för tio år sedan valde att sadla om i livet. Jag utbildade mig inom odling och fem år därefter fick jag möjlighet att arrendera mark och började odla smakrika grönsaker och vackra snittblommor. Allt odlas i säsong och i samklang med naturen. Jag odlar och förädlar även klimatsmart bomull. Bomull är en fantastisk textil fiber vilken förtjänar att lyftas ur den negativa kontext vi människor placerat den i. När jag inte odlar umgås jag gärna med familj och vänner och jag är gärna ute i naturen - går, paddlar, badar eller bara är. Jag gillar även att läsa, teckna, skriva och förädla min bomull.

Vem är detta för?

Du som gillar att odla eller drömmer om att odla och vill se hur nån annan gör. Odlingen är tyvärr inte tillgänglighetsanpassad. Ojämnt underlag och trånga gångar kräver starka ben, bra balans och rejäla skor. Då odlingen är trång och man inte får titta med fingrarna kan den upplevas rejält tråkig av barn. Vuxna ansvarar för att hålla uppsikt över eventuellt medföljande barn.

När?

Mån-ons eftermiddag

Var?

Odlingen ligger i en glänta invid Björholmsvägen, Klövedal, Tjörn

Planera din resa med Västtrafik

Pris

100kr/person

Talade språk

Jag pratar svenska och halvt ok tyska. Förstår engelska.