Upplev kultur och natur på skärgårdsön Tjörn tillsammans med Malin

  • Erbjuds på Engelska, Svenska
  • Tjörn
Jag hälsar er välkomna till vår underbara gård. Här får du verkligen veta vad ordet stillhet betyder. Vill du veta hur det är att bo här på en liten skärgårdsgård och uppleva dess vardag. Ta då på er oömma kläder efter väder och häng med på en uteaktivitet. Det kan vara alltifrån att bygga en grind, hägna en hage, se till djuren på gården, renovera en nedrasad stengärdesgård eller röja fram en övervuxen glänta. Jag bjuder på gofika kanske blir det äggost eller lättare lunch och berättar lite historia om vår vackra ö. Efter dagensslut hoppas jag att du lämnar mitt hem med en fantastisk upplevelse av en svensk gård som ligger i ett enligt mig Sveriges vackraste dal. Upplevelsen hos mig blir ca 3 timmar.

Om din värd, Malin

Jag som bjuder in heter Malin och jag bor tillsammans med min make Klas i en idyllisk dal på södra delen av ön. Jag har haft ett spännande liv så här långt. Bott i USA ett år, rest en del, jobbat som journalist i tolv år och sedan lärare, sadlat om till trädgård och jobbar numer i eget trädgårdsföretag sedan 20 år tillbaka. Jag har två barn och min man fyra och så här långt har vi välsignats med åtta härliga barnbarn. Sedan några år tillbaka är jag auktoriserad guide för hela Bohuslän och jag brinner verkligen för natur och kultur och vill gärna dela med mig av all den kunskap jag har om vårt fantastiska närområde. På vår gård har vi lite höns, katter och några tackor och jag försöker odla lite i den mån tiden räcker till. Vi har också ett boende för gäster via Bo på Lantgård (Farmstay Sweden). Vi har redan tagit emot gäster från stora delar av världen och de uppskattar verkligen stillheten i vår lilla dal. För mig är det viktigt att få så mycket tid hemma på gården med alla bygg- och odlingsprojekt. Vårt mål är att förvalta denna vackra lilla plätt på jorden för eftervärlden. Varmt välkomna! Hälsningar Malin

Vem är detta för?

Denna upplevelse är för vem som helst som älskar att vara ute i naturen och tycker om djur.

När?

Eftermiddagar och kvällar på vardagar

Var?

Det lättaste sättet att komma till oss är med bil. Du tar E6 mot Stenungsund och sen över Tjörnbroarna väl på Tjörn tar det 20 minuter till vår gård.

Pris

150 kr per person

Talade språk

Svenska och Engelska