Vallgraven utanför Trädgårdsföreningen i Göteborg. Ta en guidad tur runt Göteborg med en Local guide genom Meet the Locals.
Peter, en guide som älskar historia och kan allt om Göteborgs vallgrav och fästning. Träffa honom genom Meet the Locals.
Saluhallen i Göteborg. Ta en guidad tur runt Göteborg med en Local guide genom Meet the Locals.

Se och lär känna Peters stad, Göteborg. Från fästning till modern storstad.

  • Erbjuds på Engelska, Svenska
  • Göteborg
Vi upplever Göteborg till fots. Vi ser en stad i förvandling. Dynamisk eller jätterörig. Allt beroende på vilken attityd man har. Men Göteborg är också en stad med mycket som är sevärt. Göteborg har en fantastisk historia som kan vara intressant att ta del av. Göteborgs ursprung är en fästning och vallgraven runt Göteborgs centrum påminner om detta. Den historien delar jag gärna med dig. Mot slutet av promenaden stärker vi oss med en kopp kaffe någonstans. Fikar vi på café betalar var och en för sig. Hela turen tar cirka två timmar, men kan givetvis kortas av efter önskemål.

Om din värd, Peter

Göteborgare av födsel och ohejdad vana. Har kört buss och taxi i staden i många år. Dessutom intresserad av stadens historia och följer stadens omvandling med intresse. Bor i en liten stuga strax utanför staden med katten som sällskap.

Vem är detta för?

Är du intresserad av staden Göteborg, hur den ser ut, och vill du ha en dos Göteborgiana så är du välkommen hit.

När?

När som helst efter avtal.

Var?

Avtalas vid kontakt.

Pris

100 kr/person.

Talade språk

Svenska (modersmål) Engelska (bra)

Recensioner

Vi hadde en flott vandring med Peter i nesten to timer. Vi fikk se mye av byen og fikk vite masse historie. Peter var meget flink forteller, og hadde mye kunnskap. Vi anbefaler en vandring med Peter på det varmeste. Takk for turen! Mvh Anne og Torkil Anne Brinch
Lillestrøm , Norway
It was a very pleasant experience with troves of information about Gothenburg city and it’s history. I recommend to anyone interested in knowing Gothenburg’s history and the evidences that exist even today. Kameshwaran
Trollhättan , Sweden