Tåghistoria och kustpromenad med Marian

  • Erbjuds på Engelska, Svenska
  • Startar vid Linneplatsen i Göteborg och sen vidare mot Hovås och Snipen.
Hej, kom och promenera tillsammans med mig i en historisk miljö, längst med havet! Jag hämtar dig/er med bilen vid Linneplatsen i Göteborg. Där börjar färden längst med tågbanan, Säröbanan som lades ner 1965. Tillsammans åker vi till Hovås där parkerar vi bilen och gör en underbar promenad längst havet. Vi går så långt vi orkar och vill. Vi hittar en mysig plats och jag bjuder på fika. Är det sommar och man blir sugen på att bada finns det fantastiska möjligheter till att bada i havet. Promenaden bjuder också på historiska kända hus längst med banvallen. Sen åker vi vidare med bilen till Snipen. Här kan vi köpa glass om vi vill. När vår utflykt är klar kör jag dig tillbaka till Linneplatsen. Allt som allt tar turen 3 - 4 timmar.

Om din värd, Marian

Jag är nästan 70 år har bott längst havet i hela mitt liv! Jag älskar tåg och då särskilt Säröbanan. Det åkte jag mycket som barn. Fina minnen har jag när man använde en semafor för att tåget skulle stanna. Semaforen liknande tung vägskylt som satt i en behållare. Man vände senor mot tåget, då förstod lokföraren att här var det ett stopp! Att ha fått åka med detta tåget var en verklig upplevelse, många av Göteborgssocieteten var ibland med, det var spännande att se Anna-Bella Broström på höga klackar, för ett barn! Nu vill jag dela mina historier och intressen med besökare.

Vem är detta för?

För dig som är tåg- och historieintresserade! Eller om du bara vill uppleva världens vackraste strandpromenad. Det här är utöver det vanliga turiststråket! 3 vuxna kan jag ha i bilen.

När?

Förmiddagar alla dagar i veckan året runt.

Var?

Linneplatsen busstation! - Där hämtar jag med bil max 3 vuxna.

Pris

250kr/pers som inkluderar picknick och transporten.

Talade språk

Svenska och engelska kan jag måttligt.