Gör en picknickkorg med Elizabeth full med hemmagjort bröd och sylt

  • Erbjuds på Engelska, Svenska
  • Floby
Tillsammans gör vi en picknickkorg där det bjuds på hembakat bröd och marmelad. Ni kommer också att få smaka på ost från vårt lokala mejeri och goda grönsaker. Såklart packar vi också ner en hemmagjord kaka tillsammans med kaffe och te. Sedan har vi olika alternativ ni kan välja på. Antingen går vi in i skogen till vår mysiga stuga som vi byggt själva för millenniumskiftet. Stugan ligger vackert bland ekarna och beroende på årstiden kan vi höra allt från göken under våren till råbocken under hösten. Är ni sugna på mysterier och vill se en otroligt vacker tjärn då tar vi picknickkorgen till Svartesjön. Här kan jag dela med mig av gastkramade händelser som har följt mig från min barndom. Om det är så att man inte kan eller vill gå så mycket kan vi stanna på gården och njuta av fikat i trädgården eller varför inte inne i min hantverksbod. Finns intresset kan jag lära ut olika tekniker i till exempel virkning, kärleksknuten eller snäckskalsvirkning för sjal. Jag tar gärna emot intresserade grupper och visar mina hantverksknep. Har du något musikinstrument ta gärna med det så kan vi tillsammans skapa musik ihop. Jag älskar musik och spelar själv ukulele och gitarr. Jag tycker också mycket om vår vackra medeltidskyrka från 1100 – talet, som har enastående inventarier från samma tid. Kanske tar vi en sväng dit. Det finns mycket att utforska i mitt närområde. Det är bara att önska utifrån ditt/era intressen så tar vi fikakorgen med oss dit. Med mig är ni runt 2-3 timmar.

Om din värd, Elizabeth

En glad pensionär, som tidigare arbetat inom vård och omsorg. Min man, jag och vår katt bor på gården Högen, där jag har växt upp. Vi är tredje generationen på gården som min morfar byggde. Ett av mina stora intressen är att baka hålkakor och diverse andra bakverk. Hålkakor lärde min mormor mig att baka. De är väldigt populära bland mina barnbarn. Har sju barnbarn och ett barnbarnsbarn så det blir en hel del att baka men det är ju så kul.

Vem är detta för?

Alla åldrar, såväl barn som vuxna. Har man svårt att gå kan man fika i trädgården.

När?

Är pensionär så jag är flexibel med min tid, kom med förslag så hittar vi en lösning. Det tar ungefär 3 timmar med fika och utflykt.

Var?

Du kan ta tåget till Floby så hämtar jag dig där. Floby ligger ca 100 km norr om Göteborg.

Pris

125 SEK per person

Talade språk

Svenska och hjälplig engelska.

Tips från Locals

Elizabeths tre tips på upplevelser när du besöker Floby och omgivningarna runt om kring.

  1. Ekehagens Forntidsby
  2. Nästegården Bed & Breakfast
  3.  Wrågården and Moose Hotel

Läs också om mer spännande tips på Falköpings och Herrljungas egna hemsidor

Herrljunga

Falköping