Kolonilott i Borås. Här kan du besöka en privat kolonilott med Meet the Locals.
Trädgårdsmöbler i en kolonilott i Borås. Du kan besöka en privat kolonilott med Meet the Locals.

Besök i koloniträdgård med Dagmar

  • Erbjuds på Engelska, Svenska, Tyska
  • Borås, ett koloniområde beläget vid en sjö, och omnejd.
Att följa med till koloniområdet och njuta av trädgården. Ta en fika, dricka té under ”téhusmagnolian” magnolia sieboldii, småprata. Jag kan även erbjuda en promenad i den vackra omgivningen. Tid: 2-3 timmar.

Om din värd, Dagmar

Jag har som ung rest en hel del, tycker att det är i möten med människorna på plats som man verkligen lär känna ett land. Född i Tyskland, kom jag till Sverige som ung kvinna och är numera pensionär, ung i sinnet. Har barn och barnbarn. Ett av mina stora intressen är min koloniträdgård. Att ha trädgård är kreativt, lärorikt och ett projekt som aldrig blir klart. Att ha en trädgård är ett sätt att leva! Förutom detta tycker jag fortfarande mycket om att resa. Hoppas att möta trädgårdsentusiaster från när och fjärran.

Vem är detta för?

Någon som har ett intresse för trädgård, kanske själv är kolonist, eller också bara tycker om att vistas i vacker grönska, ta en fika och samtala, gärna om trädgård eller resor.

När?

Endast maj till september, alla veckans dagar - enligt överenskommelse, dagtid.

Var?

Med egen bil till Borås, följ mot väg 42 Trollhättan för att komma till Skogsrydsvägen. Eller buss nr 100 från Åkareplatsen nära centralstationen i Göteborg till resecentrum Borås. Därifrån ca 6km till Skogsrydsvägen, koloniområdet.

Pris

Självkostnadspris för eventuell transport upphämtning/avlämning lokalt resecentrum och fika.

Talade språk

Svenska, tyska och engelska flytande