En dam från Göteborg som erbjuder vandringar i Göteborg. Berättar om Göteborgs historia. Detta med Meet the Locals.

Vandra runt i Göteborgs centrum, upptäck lite udda fakta om vår stad och fika med Cecilia

  • Erbjuds på Engelska, Spanska, Svenska
  • Göteborgs centrum
Hej! Följ med mig på en vandringstur med start vid Linnéplatsen, södra hörnet av vår stadspark Slottsskogen. Jag berättar historien om parken och några udda fakta om Linnégatan medan vi vandrar ner mot Haga och Järntorget. Jag kanske överraskar dig med torgets historia och några okända fakta om detta viktiga område! Vi fortsätter mot några ikoniska platser med udda historier som t.ex Feskekörkan, Esperantoplatsen, Kungshöjd och den gamla Carolus Decimus Rex. Vi besöker domkyrkan som i sina dagar huserade mer än bara präster! Vi går vidare till det som idag är Pedagogen men som fyllde ett annat syfte när det byggdes 1772. Vi kommer att gå igenom marknaden, Saluhallen, vi lämnar Kopparmärra bakom oss för att ta bron över kanalerna byggda av holländskarna och hamna vid Stora Teatern, med sina egna udda historiska fakta! Vi går upp på Avenyn och avslutar vår vandring på Götaplatsen och den kontroversiella statyn Poseidon, en ikonisk symbol för min älskade hemstad!

Om din värd, Cecilia

Jag är en 54-årig multikulturell engelsklärare med passion för resor, språk och kulinariska upplevelser. Jag ser mig själv som en resande "foodie" med ett specielt intresse för lite udda fakta om städer jag besökt eller bott i. Född i Sverige men uppvuxen i Venezuela, har jag funnits i Göteborg de senaste 16 åren, älskar stadens historia och framförallt att dela med mig av det jag vet med andra! Jag är en berättare, en lärare, en vän, en rådgivare, en guidebok och en eventplanerare i en. När jag inte är hemma i Sverige driver jag Casa Licerio, mitt eget B & B på den franska Camino de Santiago i norra Spanien. Välkommen till min hemstad!

Vem är detta för?

Vandringen passar alla som älskar historia / berättelser och tycker om att promenera, oavsett ålder! Jag kan anpassa vandringens takt så att alla hinner med och trivs. Det tar cirka 2-3 timmar, inklusive ett uppehål ungefär halvvägs för att fika.

När?

November till Mars. Tidsramen är flexibel i de flesta fallen.

Var?

Det finns flera anslutningar till Linnéplatsen. Du kan välja att ta spårvagn nr 1, 2 eller 6; bussar 25, 52 eller 761, BLÅ eller ROSA Express beroende på var du börjar din resa.

Pris

150 SEK per person för vandringen och det du själv vill lägga på fika

Talade språk

Flytande svenska, engelska och spanska.

Recensioner

Cecilia was one of the best and kindest guide I've had in a while. Her knowledge of the city and fun facts are especially exciting. Her perspective as a local gave us a very friendly walk around town. Alejandro
Lund, Sweden
We had a wonderful time with Cecilia! She was very friendly and speaks excellent English. I would highly recommend this tour to anyone looking to get to know the best streets and stories of Gothenburg. Oliver
Copenhagen, Denmark