Local Cecilia
En dam från Göteborg som erbjuder vandringar i Göteborg. Berättar om Göteborgs historia. Detta med Meet the Locals.

Vandra runt i Göteborgs centrum, upptäck udda fakta om staden och fika med Cecilia

  • Erbjuds på Engelska, Spanska, Svenska
  • Göteborgs centrum
Hej! Följ med mig på en vandringstur med start vid Linnéplatsen, södra hörnet av vår stadspark Slottsskogen. Jag berättar historien om parken och några udda fakta om Linnégatan medan vi vandrar ner mot Haga och Järntorget. Jag kanske överraskar dig med torgets historia och några okända fakta om detta viktiga område! Vi fortsätter mot några ikoniska platser med udda historier som t.ex Feskekörkan, Esperantoplatsen och den gamla Carolus Decimus Rex. Vi besöker domkyrkan som i sina dagar huserade mer än bara präster! Vi går vidare till det som idag är Pedagogen men som fyllde ett annat syfte när det byggdes 1772. Vi kommer att gå igenom marknaden, Saluhallen, vi lämnar Kopparmärra bakom oss för att ta bron över kanalerna byggda av holländskarna och hamna vid Stora Teatern, med sina egna udda historiska fakta! Vi går upp på Avenyn och avslutar vår vandring på Götaplatsen och den kontroversiella statyn Poseidon, en ikonisk symbol för min älskade hemstad!

Om din värd, Cecilia

Jag är en 58-årig multikulturell engelskalärare med passion för resor, språk och kulinariska upplevelser. Jag ser mig själv som en resande "foodie" med ett specielt intresse för lite udda fakta om städer jag besökt eller bott i. Född i Sverige men uppvuxen i Venezuela, har jag funnits i Göteborg de senaste 18 åren, älskar stadens historia och framförallt att dela med mig av det jag vet med andra! Jag är en berättare, en lärare, en vän, en rådgivare, en guidebok och en eventplanerare i en. Välkommen till min hemstad!

Vem är detta för?

Vandringen passar alla som älskar historia / berättelser och tycker om att promenera, oavsett ålder! Jag kan anpassa vandringens takt så att alla hinner med och trivs. Det tar cirka 2-3 timmar, och om vi hinner gör vi ett stopp för att fika.

När?

Helst på helgerna, men vardagar efter kl17:00 om det är ljust går också bra

Var?

Det finns flera anslutningar till Linnéplatsen. Du kan välja att ta spårvagn nr 1, 2 eller 6; bussar 25, 52 eller 761, beroende på var du börjar din resa.

Pris

150 SEK per person för vandringen och det du själv vill lägga på fika

Talade språk

Flytande svenska, engelska och spanska.

Tips från Locals

Cecilias tre tips på upplevelser när du besöker Göteborg.

1. Ahlströms konditori, som grundades 1901 och är idag Göteborgs äldsta konditori.

2. Spökvandring med middag, utgår från Kronhusbodarna.

3. Skärgårdskryssning med skaldjursbuffé, dans, sång och show.

Läs också om mer spännande tips att göra på Göteborgs egna hemsida

Välkommen till Göteborg 

Recensioner

We had a wonderful time with Cecilia! She was very friendly and speaks excellent English. I would highly recommend this tour to anyone looking to get to know the best streets and stories of Gothenburg. Oliver
Copenhagen , Denmark
Genial tarde con Cecilia. Nos enseñó Goteborg y nos estuvo explicando su historia y curiosidades. Xavier
Barcelona , Spain
Cecilia was one of the best and kindest guide I've had in a while. Her knowledge of the city and fun facts are especially exciting. Her perspective as a local gave us a very friendly walk around town. Alejandro
Lund , Sweden