Local Alf som visar dig Sjötorp, Götakanal, Torsö med cykel. Med konceptet Meet the Locals.
Local Alf som visar dig Sjötorp, Götakanal, Torsö med cykel. Med konceptet Meet the Locals.
Solnedgång över Göta kanal, Sjötorp. Local Alf visar dig Sjötorp, Götakanal, Torsö med cykel. Med konceptet Meet the Locals.
Slussning på Götakanal, Sjötorp med båten Diana. Local som visar dig Sjötorp, Götakanal, Torsö med cykel. Med konceptet Meet the Locals.
Solnedgång över Göta kanal, Sjötorp. Local Alf visar dig Sjötorp, Götakanal, Torsö med cykel. Med konceptet Meet the Locals.

Med cykel eller till fots upptäck Göta Kanal eller Sjötorp tillsammans med Alf

  • Erbjuds på Engelska, Svenska
  • Sjötorp i Mariestads kommun
Jag kan erbjuda olika typer av turer med cykel som kan ta oss runt i Sjötorp och se allt som erbjuds, vi kan ta en kort tur till Surö Bokskog. De flesta vill cykla längs Göta Kanal och uppleva slussning och se på båtar i olika storlekar, vi kan kombinera detta med avstickare på Blomstervägen som går genom vackra skogar. Om det finns andra önskemål så kan jag ordna detta, en bra tur är att cykla från Sjötorp ut till Torsö och ta färjan ut till bilfria Brommö som bjuder på grymt fina sandstränder. Turen kan kortas av om vi tar bilen fram till Torsö. Jag är flexibel! Under året har vi roliga och välbesökta arrangemang i Sjötorp som jag gärna är med och visar. - Sjötorpsdagarna 2 – 3 juni - Midsommarfirande med allt som hör till, fredag 22 juni - Ev. Picknick Konserter - Göta Kanalsimmet lördag 4 augusti Välkomna!

Om din värd, Alf

Jag är 67 år och gillar att cykla på långa eller korta turer. Genom åren har jag cyklat Vätternrundan och andra lopp. Nu är jag en riktig amatör och har tillgång till MTB cyklar om det är ett önskemål. Jag och min sambo bor i Sjötorp som vi älskar på många vis, jag kommer visa på hur vi bor och visa upp Slupen Oskar II som drivs av en förening som jag är aktiv i. Jag är även med och arrangerar Göta Kanalsimmet (open water) där Sverige eliten och motionärer i alla åldrar simmar olika sträckor i Göta Kanal.

Vem är detta för?

De flesta som klarar av att cykla upptill 2- 5 mil under dagen. Vi kan även vandra längs Göta Kanal eller på någon led till Surö Bokskog och fyrplatsen Harnäs.

När?

Maj till september men andra tider på året kan också fungera

Var?

om du kommer med bil från Göteborg så åker du E 20 och efter Mariestad tar du av på väg 26 och kör 10 km tills du ser skyltarna som visar dig in till Sjötorp. vi kan träffas vid Cafe Baltzar som ligger till höger efter bron över Göta Kanal.Om du kommer med tåg till Mariestad så kan jag hämta dig på stationen.

Planera din resa med Västtrafik

Pris

Beroende på om cyklar ska hyras, pengar till fika och lunch. Används bil så kan det bli något extra

Talade språk

Svenska och engelska

Recensioner

Fantastiskt, Alf har lagt ner mycket tid både före och under tiden vi blev guidade. All var nöjda. Hälsningar Karin och kusinerna Karin
Kumla , Sweden