Följ äventyraren Johan på en joggingtur i Änggårdsbergen, Göteborg

  • Erbjuds på Engelska, Italienska, Spanska, Svenska, Tyska
  • Änggårdsbergen, Göteborg
Följ med på en joggingtur i Änggårdsbergen. Skogen mitt i staden, som gränsar till Botaniska trädgården i kanten av Slottsskogen och Linnéplatsen. Detta är mina ”hemtrakter”, jag bor granne med skogen och bergen. Här tillbringar jag mycket tid för rekreation, träning och avkoppling. Naturreservatet Änggårdsbergen utgörs av höjdplatå, delad av dalgångar i fem delvis mycket branta bergsryggar, som på flera ställen täcks av ljungherdar. Stora delar av reservatet är skogklädda, området innehåller ett antal skogstjärn/mossar som Axelmossen, Finnsmossen, Trinde mosse och Torbjörnsmossen. Vi springer på stora och små stigar i relativt kuperad terräng. Vi gör några korta stopp och hämtar andan och blickar ut över stad och hav. Tag med en lite vattenflaska (med fördel drickabälte, då det är bra att ha händerna ”fria” i terrängen). Turen är 1 – 1½ h i lugnt tempo. Anpassas så klart efter er som är med på turen. Kläder efter väder. Vi träffas innanför entrén till Botaniska trädgården. Eller vid Toltorpsskolans huvud entré.

Om din värd, Johan

Jag är född ”Göteborgare” och är en naturälskare. Naturen är en fundamental del i mitt liv. Det är där jag får energi och avkoppling. Jag tycker om skillnaden mellan rörelse och stillhet. Både den inre och yttre resan – en närvaro, snarare ”härvaro”. Lyckligt gift i mer än 20 år med min fantastiska hustru, Christine. Vi har två vuxna barn, Carl 25 och Lisa 23 år. Båda plugga på universitetet (Stockholm resp. Lund) Jag är en 50+are. Med många intressen; bra och hälsosam livsstil, maten är vår ”medicin”, naturen och staden. Sen är det en rad olika aktiviteter i naturen, utöver att jogga/gå/sitta på en stubbe, som jag ”behöver” och mår bra av, som jag tycker är roligt: paddla havskajak, åka längdskidor och alpint, rullskidor, cykla mtb ibland, segla. Ibland är jag med på någon tävling, mest för att det är en rolig och utmanande upplevelse. Har åkt ett antal Vasalopp, sprungit Göteborgsvarvet, Åre extreme Challenge, icebug experience, Dalslands kanot marathon, för att nämna några ”höjdpunkter”. Min träningsfilosofi är att jag skall till vardags vara i så bra form att jag om jag känner för det kunna vara med på ett lopp ”till helgen” och kunna njuta av upplevelsen.

Vem är detta för?

Till alla som känner lusten att motionera

När?

Eftermiddagar på vardagar eller helger

Pris

Bara trevligt att ha sällskap därav helt gratis

Talade språk

Bra - Svenska och Engelska Hyfsat med mycket gester - Tyska, Spanska och Italienska

Recensioner

I loved it to meet Johan. Very enjoyable and deeper talks and the area to discover was beautiful! DIMITRI
,
Our afternoon with Johan was spectacular. We enjoyed every minute and Johan was a great host. We want to come back for more adventures and explore all the great parts of West Sweden. Danny
, Germany